Visgraat en beton: de stijltoppers van dit moment

Visgraat is helemaal terug van weggeweest: trof je voorheen een dergelijke vloer vooral in oudere huizen aan, tegenwoordig is hij – in allerlei varianten – weer zeer geliefd. Van de klassieke visgraat met kleine stroken tot de modernere walvisgraat met brede, lichte delen, er is keuze te over. Ook in materialen ben je niet meer beperkt tot hout, tegenwoordig worden veel visgraatvloeren van PVC gelegd. En natuurlijk ook in keramische tegels.

De voordelen van keramische tegels ten opzichte van PVC

Hoewel de keuze voor materiaal een heel persoonlijke kan zijn, zijn wij bij Toptegels overtuigd van de vele voordelen van een keramische tegelvloer ten opzichte van PVC of beton.

Ten eerste de vloerverwarming: keramische tegels hebben een veel betere warmtegeleiding, dus de voordelen van vloerverwarming komen beter tot hun recht.

Als tweede punt zijn keramische tegels duurzaam. De vloertegels van Toptegels worden geproduceerd in Europa, wat niet altijd gezegd kan worden van PVC, dat vaak in China geproduceerd wordt. De Europese kwaliteitseisen én de afstand die de producten afleggen, spreken in het voordeel van keramische tegels. 

Als laatste voordeel is een keramische tegel slijtvast en krasvast, waardoor de vloer er na jaren nog goed uitziet (en dat is natuurlijk ook weer duurzaam).

Moderne en robuuste betonlook een blijvertje

De betongietvloer is sinds een aantal jaar niet meer weg te denken uit de woninginrichting. Deze industriële, robuuste vloer geeft de woonkamer een prachtige basis voor een modern, strak interieur.

Inmiddels is ook deze uitstraling uitstekend te creëren met keramische vloertegels. Mét de voordelen die we hierboven al genoemd hebben.

Bij Toptegels heb je een ruime keuze in kleuren én maten. Het grootste formaat is 120 x 120 cm, deze tegels geven de woonkamer echt grandeur.


Ook een prachtige toepassing van de betonlooktegels: leg ze door vanuit de woonkamer naar je terras of balkon. Het doet de ruimte nog groter lijken!

Wil je meer informatie of persoonlijk advies over visgraat tegels of betonlook tegels?

Bel ons op +31 85 00 22 356 of kom naar onze showroom in Bergambacht. We helpen je graag!