Commercial Toptegels te zien bij Business Class

Vlak voor de zomervakantie was het zover: de opnamedag voor de Toptegels-commercial stond op de agenda. Het was een snikhete dag, dus er stond veel water en frisdrank klaar voor de crew én de hoofdrolspelers. 



De productie van de commercial was in handen van Jeroen Jeremiasse en Linda Vreugdenhil van Porum (www.porum.nl), die het script schreven, zelf de camera ter hand namen en ook de editing verzorgd hebben.

Het script bevat foto's en aanwijzingen hoelang de scenes zijn die opgenomen moeten worden.

Na een kennismakings- en instructierondje werden, aan de hand van het script, de opnames gepland. De eerste opnames waren nog wat onwennig – we zijn immers geen professionele acteurs – maar na een uur liep het allemaal op rolletjes.

Tijdens de opnames worden door Linda regie aanwijzingen gegeven aan de 'acteurs'.

Je realiseert je vantevoren eigenlijk helemaal niet hoeveel tijd het kost om een commercial van 35 seconden op te nemen. Sommige takes gingen in één of twee keer goed, andere moesten wel zeven keer opnieuw. En delen van de showroom werden opnieuw ingedeeld, om het beste camerashot te kunnen maken.

In een hoek van de showroom wordt de scene uitgelegd aan de 'acteurs'.

Maar het was uiteindelijk een superrelaxte opnamedag, waar we allemaal veel plezier aan beleefd hebben. Je bent immers zelden acteur in een commercial!

Het resultaat kun je vanaf zondagochtend 17 september zien om 10:30 uur in Business Class op RTL7.

 Of kijk nu hier