Tegeltrends en Topsale runners

Nu 2023 fris gestart is, blikken we bij Toptegels vooruit naar de trends van dit komende jaar. Wat is er ‘uit’ en wat is er ‘in’?

Bij de vloertegels zien we een duidelijke verschuiving van houtlook naar marmer- en betonlook. Vooral de grootformaat keramische tegels, zoals 100 x 100 cm en 120 x 120 cm worden steeds vaker uitgekozen voor gehele begane grond: een mooi doorlopend geheel in de hal, huiskamer, keuken en toiletruimte - zonder drempels - geeft een bijzonder ruimtelijk gevoel en maakt dat het nog groter lijkt.
Bij de wandtegels zien we al een tijdje dat er een voorkeur is voor handvormtegels, die een rustiek tintje geven aan de keuken, badkamer of het toilet. Daarbij zijn vintagekleuren, zoals victorian green, colonial pink, timeless jade, marine blue en chocolade de favoriete keuzes.

Nieuw in ons assortiment: mozaïektegels van The Mosaic Factory

Het klinkt buitenlands maar is toch echt een oerhollands bedrijf: The Mosaic Factory is een merk van UCI Union Ceramics International uit het Brabantse Nistelrode. Onder het motto ‘Let’s make something beautiful!’ produceert The Mosaic Factory unieke mozaïektegels tegen een betaalbare prijs. In de meest uiteenlopende vormen, zoals hexagon, oval fingers en ‘kitkat’. En van klassiek tot modern: je kunt eindeloos combineren met het assortiment dat The Mosaic Factory biedt. Het is dan ook zeer populair onder interieurontwerpers en architecten.
Door het gebruik van mozaiëkmatten is het aanbrengen van mozaïektegels op de wand of vloer eenvoudig. Leef je uit en creëer een strakke industriële look of een warme oosterse sfeer in de badkamer of keuken, de mogelijkheden zijn oneindig met mozaïek!

Topsale runners direct af te halen

Op de website van Toptegels.nl vind je onder de categorie ‘Topsale’ een uitgekiend assortiment wand- en vloertegels voor een scherpe prijs. Dit zijn onze zogenaamde ‘runners’: tegels die zeer populair zijn en veel besteld worden, waaronder handvorm, kleinformaat, grootformaat en geaderde marmertegels voor wand en vloer. Deze selectie van zo’n 60 soorten tegels hebben wij ook op voorraad staan in onze showroom in Bergambacht. Je kunt ze - in tegenstelling tot de andere tegels op de website - daar ook afhalen. Zeker voor een klein(er) project zoals een wand in de keuken of badkamer of een vloer in de bijkeuken is het heel handig dat je de tegels van je keuze direct kunt meenemen.

Daarbij geven we je graag advies over het correct verwerken van de tegels én hebben we de juiste gereedschappen en materialen daarvoor. Zodat ook je topsale-koop een 1e kwaliteit resultaat oplevert!