Tegels op proef en alles over onderhoud

Bestel de Toptegels Sample Box

Op onze website geven wij je een zo goed mogelijk beeld van hoe de tegels er uit zien. Maar het blijft een fotoweergave en soms wil je de tegel even in het echt zien en voelen. Hoe stroef is de oppervlakte, wat is de exacte kleur, kortom, voldoet het aan je wensen? Daar heeft Toptegels.nl een heel handige oplossing voor: de Toptegels Sample Box. In deze box passen maximaal 4 monstertegels van 20x20 cm (grotere tegels snijden wij op deze maat).

Je bestelt de sample box onder het menukopje ‘Monstertegel’. Bij de bestelling geef je in het veld ‘Opmerkingen’ aan van welke tegels je een monstertegel wilt ontvangen.

Heb je een vraag over monstertegels, dan kun je ook bellen naar 06 48 488 714 of mailen naar info@toptegels.nl. De Toptegels Sample Box kost € 12,25, dit is inclusief verzendkosten.

Wil je een groter oppervlak zien, dan raden we je aan om naar onze showroom in Bergambacht te komen. Daar kun je op je gemak alle tegels in het echt zien en helpen wij je graag om de juiste keuze te maken!

 

Tegels blijven altijd mooi…mits je de juiste producten gebruikt

Een van de redenen voor de keuze van een tegelvloer of -wand is dat het zo gemakkelijk schoon te houden is. Maar toch gaat het daar vaak mis. Het zal niet de eerste keer zijn dat wij de klacht krijgen ‘De tegels zijn niet goed, ze krijgen kringen en vlekken.’ Je denkt dat je gewoon met een sopje allesreiniger aan de slag kunt (het heet niet voor niets ‘alles’reiniger, toch?), maar daar kom je bedrogen uit. In alle schoonmaakmiddelen die je in de supermarkt kunt kopen, zitten vethoudende stoffen. Elke keer als je het middel gebruikt, smeer je als het ware een vettig laagje over de tegels. En dit bouwt op. Mors je bijvoorbeeld rode wijn op de tegelvloer, dan trekt de rode kleurstof in dit vetlaagje en blijft er een vlek op de tegels achter.

Om jaren plezier van je tegels te hebben, raden wij dan ook echt aan om te werken met professionele reinigings- en onderhoudsmiddelen die specifiek bedoeld zijn voor jouw soort tegels. Wij adviseren de producten van Moeller Stone Care, dat al meer dan 40 jaar ervaring heeft met het reinigen, beschermen en onderhouden van (natuur)steen en keramiek.

Een aantal do’s en don’ts op een rij:

 • Na het leggen cementsluier verwijderen met gespecialiseerd reiningingsmiddel
  Nadat de voegen zijn uitgehard, blijft er een lichte cementsluier achter. Dit is een combinatie van cementstof en (onzichtbaar) kunststof. Dit kun je alleen met speciaal hiervoor geschikt reinigingsmiddel verwijderen. Doe je dit niet, dan blijft het kunststof achter op de tegels en krijg je in de loop der tijd doffe plekken.

 • Vermijd contact met ‘zure’ producten en sterk alkalische producten
  Producten zoals bijv. schoonmaakazijn, sanitairreiniger, wijn en citroensap hebben een pH-waarde lager dan 3. Deze zijn zuur en kunnen sommige vloeren lichter doen kleuren of beschadigen. Door sterk alkalische producten (pH-waarde > 10, bijv. ovenreiniger) en producten met oplosmiddelen (aceton, wasbenzine, alcohol), kunnen de oppervlakken worden beschadigd. Zure reinigers kunnen bovendien cementgebonden voegmaterialen direct of op de lange termijn aantasten. Vooraf nat maken of de laatste keer spoelen met schoon water voorkomt dit grotendeels.

 • Gebruik geen krassende en schurende middelen
  Krassende en schurende middelen zoals een schuurspons, schuurmiddel of zand kunnen de oppervlakken beschadigen. Let er ook op dat voegen door een hogedrukreiniger mogelijk kunnen worden beschadigd.

 • Verwijder vuil en water direct
  Voor het dagelijks gebruik adviseren wij om vuil altijd onmiddellijk te verwijderen, omdat het anders indroogt. Hoe ouder de vlek, hoe moeilijker het is om deze te verwijderen. Afhankelijk van de waterhardheid kan zich bovendien snel kalkaanslag vormen, daarom is het belangrijk dat waterresten altijd worden verwijderd, zoals bijvoorbeeld morswater, dat kan ontstaan onder plantenbakken.

Met een beetje inspanning én de juiste producten blijven de tegels jarenlang net zo mooi als toen ze net gelegd waren!