Durf met kleuren en vormen!

In de webwinkel van Toptegels.nl bieden we een uitgebreid assortiment ‘normale’ keramische vloer- en wandtegels. Tegels met gangbare kleuren en patronen, die een goede basis voor elke stijl en interieur bieden. Maar wij zouden geen echte liefhebbers zijn, als we niet ook bijzondere tegels in de collectie hebben. Kleurrijke zelliges, bijzondere vormtegels, terrazzo, waaltjes… de blikvangers die een ruimte een geheel eigen karakter kunnen geven.

Zelliges: karakteristiek Marokkaans handwerk

Deze Marokkaanse tegels (zie hoofdfoto) worden met de hand gemaakt in een kaleidoscoop aan fraaie en opvallende kleurnuances. In Marokko worden ze al eeuwenlang gebruikt om vloeren en wanden mee te betegelen. Inmiddels zijn ze ook in Europa en Amerika populair en worden ze vaak gebruikt voor de achterwand in de keuken.
Het gehele productieproces van de zelliges is handwerk: ze worden handgevormd, handgeglazuurd en handgekapt. De variatie in toon, glans, diepte van de beglazing en de onregelmatige oppevlaktestructuur zorgen voor een betoverende uitstraling.

Durf met kleuren en vormen!

Bijzondere vormen voor een wow-effect

Achtkanten, druppelvormen, trapezevormen, lange vingers…eigenlijk is alles mogelijk. Vooral bij mozaïektegels- en matten kun je helemaal losgaan met vormen en kleuren. Het fijne van mozaïekmatten is dat ze gemakkelijk aan te brengen zijn. Vaak worden ze gebruikt voor een achterwand in de keuken of het toilet. Zoals je in bovenstaande foto ziet, kun je ook nog een stap verder gaan…wat een eyecatcher!

Durf met kleuren en vormen!

Terrazzo; oude Italiaanse allure

Terrazzo is het Italiaanse woord voor terras. De techniek gaat terug tot de vijftiende eeuw, toen Venetiaans arbeiders restmateriaal uit de marmergroeves gebruikten voor het aanleggen terrassen rond het huis. De brokjes werden in klei gedrukt om ze te verankeren en daarna geslepen en gepolijst.
Moderne terrazzotegels zijn zowel als vloer- en als wandtegel te gebruiken en zijn geschikt voor binnen én buiten. Je kunt er prachtige, decoratieve patronen mee leggen.

Durf met kleuren en vormen!

Stoere vloeren met ouderwetse Waaltjes

Waaltjes hebben een authentieke uitstraling die je terugbrengt naar vervlogen tijden. Je kent ze waarschijnlijk wel van tuinpaden en -terrassen, maar wist je dat je ze ook binnen kunt gebruiken? Daar waar de buitenruimte overgaat in een hal, gang of bijvoorbeeld in de keuken. Deze ‘binnen’Waaltjes zijn gezaagd naar 2 cm dikte, zodat ze gemakkelijker te verwerken zijn. Je kunt ze net zo leggen als een gewone vloertegel, met hetzelfde gereedschap en tegellijm. Ook kun je er vloerverwarming onder aanleggen. Ideaal, want de Waaltjes houden de warmte goed vast.  Wil je jouw woning of boerderij dat vleugje historie teruggeven? Denk dan eens aan deze optie.
 

Kom naar de showroom in Bergambacht

Voor alle bijzondere tegels geldt: je moet ze in het echt zien. Kleurnuances, vormen, en oppervlakte zijn bijna niet te vangen in een foto. Dus als je iets speciaals wilt, kom dan naar de showroom van Toptegels.nl in Bergambacht. Dan kunnen wij je ook het juiste advies geven over de verwerking en materiaalgebruik. Ook als je iets zoekt maar het niet kunt vinden, zoals een specifieke oude retrotegel, ben je bij ons aan het juiste adres. Bram Boer heeft door zijn jarenlange ervaring in de tegelbranche zoveel kennis en contacten…als hij ze niet weet te vinden, dan bestaan ze eenvoudigweg niet meer!